Articles Comments

michael-culture.nl » Nieuws » Hoe de bedrijfscultuur veranderen en gebruik maken van creatieve ideeën

Hoe de bedrijfscultuur veranderen en gebruik maken van creatieve ideeën

artikel door Ron Kaufman

markten vereisen een grotere innovatie. Klanten hebben stijgende verwachtingen. Uw concurrenten zijn meer wendbaar dan ooit tevoren. Je moet leren hoe je bedrijfscultuur te veranderen om je effectiviteit te vergroten.

Je hebt nieuwe ideeën, efficiënte processen, innovatieve producten, waardevolle diensten, en meer effectieve manieren om een ​​sterke toekomst samen op te bouwen. Waar ga je heen om ze te krijgen? Leer hoe u de bedrijfscultuur te veranderen en je ideeën te vinden door gebruik te maken van de kracht van uw in-house talent.

Organisaties kunnen niet overleven als managers moeten alle antwoorden. Bedrijven hebben behoefte aan een gestage stroom van ideeën en oplossingen van degenen die het dichtst bij de processen en de customers.You moeten leren hoe om bedrijfs-cultuur te veranderen en ontwikkelen een sfeer die actief inbreng gevraagd naar uit alle lagen van uw medewerkers.

Gelukkig, managers zijn meer ontvankelijk voor deze aanpak dan ooit tevoren. Maar hoe kun je leren hoe je bedrijfscultuur te veranderen en transformeren de mentaliteit van het personeel whowere opgeleid om “hun mond houden, laag liggen en volg orders?” Hoe kun je aan te moedigen iedereen in uw team om hun beste nieuwe ideeën te delen?

Een techniek is het “personeel suggestie systeem”, een aloude proces met voorgedrukte formulieren voor medewerkers om hun ideeën te schrijven en met houten kisten op de muur waar ze die ideeën in te dienen voor te leggen.

Veel bedrijven hebben dit geprobeerd, maar weinigen kunnen echte tevredenheid melden met het aantal, consistentie en kwaliteit van de bijdragen. Nog minder kunnen melden een groot enthousiasme voor hun “suggestie” programma’s op alle. Dit komt omdat ze niet leren hoe ze de bedrijfscultuur te veranderen

Hier zijn zes ideeën die je onmiddellijk kan implementeren om uw aanpak aan te brengen in het leren hoe om bedrijfs-cultuur te veranderen effectiever.

1. Direct reageren op suggestions.Be openhartig. Wanneer u, uw medewerkers beseffen dat je serieus bent in de inspanningen om te leren hoe de bedrijfscultuur te veranderen. Indien het antwoord op een suggestie is nee, nee zeggen. Als het antwoord ja is, staat wanneer het personeel zal de uitvoering te zien. Als het antwoord misschien, uitleg over de problemen en geven een betrouwbare datum voor antwoord

Een uitzondering:. Beantwoord geen obscene of beledigende suggesties. Een sterke bedrijfscultuur is geen plaats voor dergelijke destructieve “input”.

2. Reageren op suggesties voor iedereen see.When een persoon een suggestie, zegt ze wat er op de hoofden van velen. Reageer op suggesties op een bulletin board, in een vergadering, of per e-mail aan alle betrokkenen. Bedank de schrijver voor het maken van de bijdrage. Dit zal laten zien aan het personeel u werkt op het leren bedrijfscultuur te veranderen voor meer openheid.

3. Geef prijzen voor de beste suggesties – rechts away.Many suggestie programma’s leiden tot een multi-step proces. Suggesties zijn verzameld. Een commissie soorten voor “realistische” inzendingen. Managers beoordelen de kostenbesparingen en de verwachte opbrengst van elk. “De directie” beslist over de beloning te geven. De “prijs” is eindelijk toegekend.

De cyclus-tijd voor dit proces is vaak vier weken of meer. In sommige gevallen is de beoordeling slechts een keer per kwartaal. Wil je geïnspireerd worden als je moest zo lang wachten? Dit is niet de manier om te leren hoe u de bedrijfscultuur te veranderen

Probeer deze benadering:. Wijd 1.200 dollar aan het project. Geef een afstand van 100 elke maand voor een jaar. Elke maand, $ 50 te geven aan het beste idee, $ 20 naar de tweede beste idee, en $ 10 per stuk naar de volgende drie beste suggesties.

In de eerste maand, kan slechts een handvol van het personeel mee te doen. Geef het geld toch. Wanneer medewerkers realiseert dat je serieus bent over het leren hoe om bedrijfs-cultuur te veranderen, zullen hun suggesties serieus.

4. Bepaal categorieën voor awards.Categories helpen medewerkers het genereren van nieuwe ideeën. Probeer deze: ideeën die onmiddellijk kunnen worden uitgevoerd, ideeën om dichter bij uw klanten, suggesties voor kostenbesparingen of de inkomsten te verhogen, ideeën gericht op een bepaald thema, ideeën die het meest dramatisch de huidige manier van denken, aanbevelingen voor de toekomst van de Business Challenge .

5. Prijzen verdienen publicity.Make een groot evenement als je aan awards. Een bedrijf maakt gebruik van “dollarbiljetten” voor elke winnende suggestie. In het centrum is de medewerker die heeft bijgedragen. In de hoeken is de hoeveelheid geld die de suggestie verdiend. Rondom het portret is een beschrijving van de suggestie zelf.

Deze “dollarbiljetten” lijn de muren van het personeel lounge en bedrijf cafetaria. Het resultaat is een erkenning voor de winnaars en een “cultuur-gebouw” impact die de suggestie systeem houdt steeds sterk het hele jaar door.

Aan het einde van elk jaar, in totaal het aantal ontvangen suggesties, erkent beloonde de winnaars en wijzen op de positieve resultaten. Dan daag je team om het volume van de suggesties verdubbelen in het komende jaar. Terwijl je toch bezig bent, het dubbele van het volume van de beloningen. Dit zal tonen betrokkenheid bij het leren hoe om bedrijfs-cultuur te veranderen.

6. Het belangrijkste, uit te voeren suggesties quickly.Act op wat uw personeel doet vermoeden. Niets toont uw betrokkenheid bij deze aanpak beter dan een staf suggestie erkend, beloond en direct aan het werk gezet. Zijn er nog meer goede manieren om uw bedrijf de suggestie van het programma te verbeteren? Natuurlijk zijn er. Heb je een suggestie? Leer hoe u de bedrijfscultuur te veranderen en ideeën vrij kunnen stromen.

Key Learning Point

Het is van vitaal belang voor elk bedrijf om voortdurend worden toegediend met nieuwe ideeën. Bestel je nieuwe ideeën van degenen die voor-en-centrum. En de vruchten van geïnspireerde medewerkers en innovatie! Leer hoe u de bedrijfscultuur te veranderen en iedereen ten goede zal komen.

Actie stappen om te leren hoe de bedrijfscultuur veranderen

Afstemming uw medewerkers op een nieuwe manier van denken door te leren hoe om bedrijfs-cultuur te veranderen. Ontwikkel een strategie die werkt in uw bedrijf. Misschien iemand een suggestie. Als dat zo is, pak het en gaan! Ignite medezeggenschap en leert u hoe u de bedrijfscultuur te veranderen.

Written by

Filed under: Nieuws · Tags: , , , , ,

Comments are closed.