Articles Comments

michael-culture.nl » Nieuws » Katholieke kerk Saints

Katholieke kerk Saints

De Broederschap van katholieke heiligen (CCS) is een organisatie van jonge mensen, in 2003 opgericht voornamelijk om het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen, om heiligheid te bevorderen katholieken en dat het zeer mogelijk om de wereld, vooral voor de jeugd. Het maakt gebruik van het leven en de werken van de katholieke heiligen om hun missie te vervullen en te inspireren velen als heilig. Het belooft trouw aan de rooms-katholieke kerk en haar leer, de paus, en aan de diocesane bisschop.

Als de katholieke kerk iemand om een ​​heilige te zijn verkondigt, na voltooiing van de heiligverklaring proces, stelt ze twee eenvoudige waarheden. Zij stellen dat de persoon die heilig werd verklaard wordt de eeuwigheid genieten van met God, met speciale bevoegdheden om te bemiddelen voor hem en hij of zij is een voorbeeld voor de rest van de Kerk over hoe je een leven van deugd te leven, zodat na zijn of haar voorbeeld de gelovigen kan ook het bereiken van de doel van hun aardse reis-eeuwig leven met God.

Er zijn twee algemene categorie van heiligen in de katholieke kerk.

Eerste zijn de Martelaren, een zij zijn de heiligen die door de eeuwen heen hebben aangeboden hun leven voor het geloof in Christus. De tweede categorie van de heiligen, zijn de mensen die, hoewel niet sterven als martelaren, hebben aangetoond dat een heldhaftige leven van deugden.

de eerste categorie van de heiligen is overvloedig met martelaren uit de eerste eeuwen van het leven van de Kerk, sinds die periode werd gekenmerkt door de vervolging van de christelijke kerk. Op een na alle apostelen, hebben hun leven verloren in het martelaarschap.

Dit betekent echter niet dat in onze moderne wereld er helemaal geen martelaren. Tijdens de jaren van communistische vervolging in de voormalige Sovjet-Unie, vele priesters, religieuzen en leken hun leven hebben gegeven voor het geloof in Christus. En zelfs vandaag de dag in sommige landen de vervolging van het christendom gaat maar door en trouw blijven aan hun leven te bieden voor Christus.

De tweede categorie van de heiligen, die hebben aangetoond een heldhaftige leven van deugden zijn zeer weinig. Moeder Theresa van Calcutta, is een voorbeeld van iemand die geleefd hebben heldhaftige leven van deugd. Terwijl haar heiligverklaring proces is nog niet compleet, haar voorbeeld is nog steeds levendig voor velen van ons die haar leven meegemaakt.

verkondigen iemand een heilige, Kerk biedt ons de gelegenheid om te bidden aan die persoon die op zijn beurt kan voor ons bemiddelen voor God, maar ook de kerk geeft ons een voorbeeld in die persoon hoe kunnen we ook Christus te volgen in ons dagelijks leven.

Written by

Filed under: Nieuws · Tags: , ,

Comments are closed.