Articles Comments

michael-culture.nl » Nieuws » Wat zijn de soorten katholieke Huwelijkstherapie?

Wat zijn de soorten katholieke Huwelijkstherapie?

artikel door Mike Selvon

Het huwelijk is een van de meest traditionele christelijke waarden. “Het huwelijk is eerlijk onder allen,” zegt Hebreeën 13:4 NBG. In Genesis 1:26, zei God tegen Adam en Eva “Weest vruchtbaar en vermenigvuldigt u.” Ten slotte, in Malachai 2:14, er staat “Want de Here God van Israël zegt dat Hij echtscheiding haat, want het heeft betrekking op iemands kleding met geweld.” Daarom is het logisch dat er zoiets als katholiek huwelijk counseling te helpen behouden, die de meest heilige verbintenis tussen man en vrouw te zijn. Wat de mensen misschien niet weten is dat alle gezindten zijn welkom in dit soort begeleiding voor het huwelijk, zonder angst voor bekering.

Een vorm van katholieke begeleiding gebeurt voordat je zelfs trouwen. Pre-huwelijk counseling is over het algemeen onderdeel van een christelijke ceremonie. Counseling voor koppels kan worden uitgevoerd in sessies, zoals een weekend retraite of als groep seminar. Zoals met elk ander echtelijke begeleiding, leert u meer over het beheer van conflicten, het identificeren van wensen of behoeften en het versterken van communicatieve vaardigheden.

Vaak wordt deze gelegenheid wordt gedeeltelijk gedekt door de verzekering, met een kleine vergoeding op basis van een inkomens-gevoelige glijdende schaal. Het idee is dat valkuilen kunnen worden voorkomen voordat met een beetje handigheid gebouw en kennis om de koppeling van de knoop.

Een ander type van het katholieke huwelijk counseling is voor crisisinterventie. Soms Gods schapen verliezen hun manier en bezwijken voor woede of geweld. De katholieke Kerk kan helpen bij koppels leren om te vergeven, te hervormen en te verzoenen. In sommige gevallen kan de schade of de vernielzucht vereisen een andere tussenkomst van erkende professionele begeleiders, maar de lokale voorgangers en priesters hebben de communautaire middelen tot hun beschikking om te gaan met wat onenigheid komt hun weg.

Paren kunnen ook aansluiten met het huwelijk familie hulpverleners via hun plaatselijke kerk voor een kleine vergoeding. Als een kind getuige is geweest van vechten, huiselijk geweld, drugs / alcohol misbruik of andere goddeloze situaties, dan kunnen zij hulp nodig hebben. Er zijn katholieke huwelijk counseling programma’s om kinderen te helpen bij communicatie, hun emoties te kanaliseren door middel van positieve verkooppunten en ontvangen van basisbehoeften, zoals voedsel of kleding, die allemaal beschikbaar zijn via de gemeenschap kerken. Wat de ouders, kunnen ze beter leren communicatieve vaardigheden en conflicthantering technieken om het minimaliseren van de schade aan het gezin en begint een nieuwe start.

Written by

Filed under: Nieuws · Tags: , , ,

Comments are closed.